Küçük Deniz Kızı Masalı

Bir varmış, bir yokmuş, bir zamanlar denizler altında bir ülke varmış. Bu ülkeyi yöneten kralın altı kızı varmış. Genç prenseslerin anneleri öldüğü için onları büyükanneleri büyütmüş. İçlerinde en güzeli en küçükleri olanıymış. Sarı sarı saçları bukle, bukle omuzlarına kadar uzanıyormuş. Büyükanneleri her gün kızlara yeryüzüyle ilgili hikayeler anlatır onlarda merakla dinlermiş.

Bu masallarda bacak adlı iki şeyin üzerinde yürüyen garip insanlar varmış . Küçük kız büyükannesinin anlattıklarını çok merak ediyor biran evvel görmek istiyormuş. Ancak 25 yaşına geldiği zaman bunu görmesinin mümkün olduğunu söylemiş büyükannesi.
-

-
Günler geçmiş en büyükleri 25 yaşına geldiğinde yeryüzüne çıkıp gördüklerini merakla kardeşlerine anlatmış. Yıllar geçmiş ve sonunda küçük denizkızının da yüzeye, insanların dünyasına çıkabileceği gün gelmiş. Şimdiye kadar hep merak ettiği dünyayı artık kendi gözleriyle görebilecekmiş. Yeryüzüne çıkmaya başladığında güneş batmak üzereymiş. Sonunda Küçük kız yeryüzüne çıktığında orada demir atmış bir gemide yakışıklı prensi görmüş. Küçük kız hayranlıkla prensi seyrederken birden hava bozup fırtına çıkmış ve gemi batmaya başlamış. Küçük kız hemen prensi kurtarıp kıyıya çıkarmış. Onu sabaha kadar denizden takip edip durmuş. Birilerinin gelip prensi kaldırıp götürdüğünü görmüş.
-
-
Su cadısına gidip ondan yardım istemek aklına gelmiş.
Su cadısına gittiğinde cadı : -" Niye geldiğini biliyorum. Prense yakın olmak için insan olmak istiyorsun. Bunun bir bedeli olduğunu da biliyor musun?"diye sormuş.
Küçük deniz kızı : -" Bilmiyorum ne istersen yapmaya hazırım." demiş.
Su cadısı da ona: -" O çok güzel şarkılar söyleyen güzel sesini istiyorum. O zaman işte seni çok güzel bir genç kıza dönüştürürüm. Yalnız prens seni bütün kalbiyle sevmeli ve seninle evlenmeli. Yoksa bir deniz köpüğüne dönüşür ve yok olursun." Küçük deniz kızı hiç düşünmeden su cadısının söylediklerini ne pahasına olursa olsun kabul etmiş.

Su cadısı birkaç büyülü ilacı içmesi için ona vermiş. Küçük deniz kızı ilaçları içip prensin karşısına çıktığında prens hiç konuşmayan güzeller güzeli bu kızdan çok hoşlanmış ,ama küçük deniz kızına bir türlü evlenme teklif edemiyormuş. Bu arada prensin anne ve babası prense evlenmesi için ısrar edip duruyorlarmış. Prens başka bir ülkenin prensesini görmeye ikna olmuş. Yanında küçük deniz kızını da götürmüş. Gittiği ülkedeki prensesi görünce ondan da çok etkilenmiş ,evlenmek istemiş ve düğünleri olmuş. Küçük deniz kızı Prensin başka bir ülkenin prensesi ile evlendiği için çok acı çekiyormuş. Herkes çok mutlu, coşkulu bir tek küçük deniz kızı sessiz ve çok üzgünmüş. O gece küçük deniz kızı karanlık sulara bakıyorken birden kız kardeşlerinin suyun üzerine çıktıklarını görmüş. Hepsinin saçlarının kısacık kesildiğini görmüş. Kız kardeşleri: -" Saçlarımızı su cadısını verdik. Bunun karşılığında da seni kurtardık demişler.Küçük deniz tüm yaşadıklarını güzel bir anı olarak hatırlayıp kardeşleriyle mutlu mutlu yaşamaya devam etmiş..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder